Novinky v sortimentu pro rok 2015

Firma DAKR letos oslaví výročí 25 let tradice výroby bubnových sekaček. Na začátku 90. let se nám díky naším sekacím podvozkům s odstředivou spojkou úspěšně povedlo najít si místo na trhu v oblasti výroby malé zemědělské a zahradní techniky. Bubnová sekačka pro jednoosý nosič byla v této době v rámci celé Evropy absolutní novinkou. Tento systém byl známý a využívaný u velkých zemědělských strojů, ale menší verze se vyráběly maximálně svépomocí. Právě ze zkušeností takovýchto domácích výrobců jsme v začátcích vycházeli a stroj postupně zdokonalovali. Po vyzkoušení bubnové sekačky v praxi se ukázaly její výhody a na základě referencí, které se samovolně šířily, se stroje začaly dobře prodávat a vytlačovat z trhu doposud užívané lištové žací stroje.

Během 25 let naší existence jsme díky tvrdé a poctivé práci vyrostli v jednoho z nejvýznamnějších tuzemských výrobců zahradní techniky. V roce 2015 už naší firmu nenajdete v garáži rodinného domu, za vydělané peníze se nám povedlo zrekonstruovat část bývalých výrobních hal podniku KARNOLA, kde v současnosti zaměstnáváme 50 lidí. Naše sekačky, mulčovače a další výrobky úspěšně vyvážíme do celého světa.

 
Každý rok přicházíme na trh s několika novými stroji, u kterých zúročujeme své dosavadní poznatky, náměty od prodejců i od samotných zákazníků, přičemž si po celou dobu striktně udržujeme kredit výrobního závodu. Díky tomu Vám můžeme zaručit, že veškeré stroje DAKR jsou skutečně vyrobené, kompletně sestavené a poté důkladně odzkoušené v naší firmě sídlící v Hranicích na Moravě. V roce 2015 rozšiřujeme možnosti agregace cepákového mulčovače. Tento pracovní nástavec již úspěšně pracuje s pohonnými jednotkami Panter FD-3 344 ccm, Panter FD-3 500 ccm i se zahradním traktorem SECO řady STARJET. Pro náročné uživatele na komplikovaně přístupných pozemcích - například sluneční elektrárny, ovocné sady, atd. jsme připravili jednu z našich žhavých letošních novinek dálkově řízený cepákový mulčovač GOLEM 1. Mulčovač se záběrem 100 cm zvládne díky 36 speciálním vyžínacím nožům posekat roční porost i nálety. Energii našemu Golemovi poskytuje americký motor Briggs&Stratton 4145 POWERBUILT 500 ccm. Ergonomická vysílačka s dosahem 50 m umožňuje ovládat rychlost jízdy vpřed, vzad, zatáčet, zapínat mulčovač atd.



Dále jsme připravili profesionální jednoúčelový zametací kartáč SB85 s motorem Briggs&Stratton I/C 850. Tento stroj nalezne široké využití po celý rok. Díky záběru 85 cm s ním efektivně vyčistíte větší plochy parkovišť, ale projedete s ním i užšími místy chodníků, kolem domů atd. Válec kartáče se otáčí proti směru jízdy, odmetený materiál je odmetán směrem vpřed, popřípadě do nerezového záchytného boxu, čímž dochází k výraznému snížení prašnosti. Zametací kartáč SB85 se ovládá pomocí dvojice pák na řidítkách. Spouštění pojezdu i kartáče se děje nezávisle na sobě. Rychlost pojezdu se volí řadící pákou na řidítkách. Prodlouženou pákou polohovadla se z místa obsluhy nastavuje příčné natočení kartáče, tedy směr kam má být odmetán zametaný materiál, k dispozici je celkem 5 poloh stranového natočení. Kartáč má průměr 40 cm, to zajistí lepší odhoz i vyšší vrstvy sněhu. Díky volbě dvou rychlostí otáček zametacího kartáče lze dosáhnout efektivního využítí stroje. Nízké otáčky jsou vhodné pro letní provoz (snižují prašnost, zvyšují životnost štětin), vysoké otáčky lze využít pro zimní údržbu při odmetání sněhu, sníh se díky vyšší rychlosti odhazuje do větších vzdáleností.
 
Zahajujeme výrobu plovoucích povodňových čerpadel FP. Čerpadlo je určené zejména pro čerpání kalné a znečištěné vody při záplavách, pro odčerpávání vodních lagun z polí, nádrží a pod. Čerpadlo se vyznačuje vysokou odolností proti ucpání od materiálů, které se běžně vyskytují ve vodě při záplavách jako je listí, tráva, sáčky apod. Motor Briggs&Stratton I/C 850 s litinovou vložkou válce, olejovým čerpadlem a olejovým filtrem zaručuje dlouhou životnost a spolehlivou funkci.





Více informací o našich novinkách hledejte v novém KATALOGU 2015/2016.
Zpět na výpis novinek