Novinky roku 2016

DAKR spol. s r.o. je česká rodinná firma, která sídlí v Moravské bráně ve městě Hranice.

Náměty a nápady sbíráme od zákazníků, prodejců i servisních pracovníků. Během samotného procesu vývoje klademe vysoký důraz na funkci stroje, jeho spolehlivost a bezpečnost. Kromě vlastních testů každý stroj absolvuje také ověření podle norem ve zkušebnách. Ani po uvedení stroje na trh však nezahálíme a pečlivě registrujeme poznatky od zákazníků, na které reagujeme, o čemž svědčí osvědčení kvality ISO 9001. Z vývoje, který si zajišťujeme vlastními kapacitami, často vzejdou zcela nová unikátní řešení, která nemají obdoby, což dokládá i řada užitných vzorů. Úspěšný vývoj nám také umožňuje ponechat výrobu v ČR, protože díky originálním řešením můžeme zákazníkům nabídnout lepší stroj a navíc podstatně dříve, než ho nabízí "běžný čínský padělatel". Pokud se budou všechny firmy spoléhat na zadávání výroby do Číny, bude to mít silně negativní dopad na celkovou ekonomiku ČR. Přicházet na trh s novinkami, neustálé zlepšování současných výrobků a vlastní výroba, to je základ naší podnikatelské filozofie.

 

Nastavitelná výška sečení je novou funkcí strojů DAKR, která zákazníkům přináší skutečný užitek.


Výška řezu, resp. výška vzniklého strniště je u sekaček na vysokou trávu nejčastěji zajišťována prostřednictvím podběhu, jehož vzdálenost od roviny nožů je neměnná. Při sekání podběh klouže po zemi a tím vymezuje vzdálenost nožů od země. V některých případech, jako například při sečení na měkkém podkladu, dochází k zanoření podběhu, což může způsobit snížení výšky řezu pod nežádoucí hodnotu. Příliš krátké strniště může vést k poškození porostu a zvlášť v chráněných oblastech je požadavek sekat výše nad zemí. S vysokým podběhem se velmi obtížně seká například polehlá tráva a často nezbývá, než ji dosekat křovinořezem. Příliš dlouhé strniště také způsobuje obtíže při shrabování. S ohledem na rozmanitost složení a vlastností travního porostu i podkladu je účelné při práci výšku sečení měnit. Adaptér bubnová sekačka RZS-70K je navržena tak, aby s ní bylo možné pracovat ve 3 stupních nastavení výšky sečení. Náš stavitelný podběh o průměru 480 mm zajišťuje skvělé kopírování terénu, rychlé vyčištění šroubů nožů i snadnou výměnu nožů.



 

Nové řešení rotoru bubnové sekačky RZS-70K a mulčovače M-70 výrazně lépe chrání ložiska a prodlužuje servisní interval.
 

Žací ústrojí našich rotačních žacích adaptérů je navrženo tak, aby bránilo namotávání trávy, ke kterému dochází zejména při sečení přerostlé trávy. Díky tomu nezatěžujete motor a se strojem můžete pracovat vyšší rychlostí s vyšší produktivitou práce.


 

Nerezová kastle mulčovače M-70
 

Celá skříň mulčovacího prostoru nástavce M-70 je vyrobena z nerezi, která je v porovnání s jinými materiály pevnější a trvanlivější.


 

Jednoduchá přestavba rotačního kypřiče na vertikutátor


K pracovnímu nástavci ROT nabízíme sadu na provzdušňování. Trávník po zimě prořezáváme, abychom odstranili zplstnatělé zbytky trávy, plevel, mech atd. Tím se zlepší vlastnosti půdy a pozemek tak lépe přijímá živiny a hlavně vláhu. Naše sada k provzdušňování je určená pro majitelé rotačních kypřičů a pohonné jednotky Panter. Majitelé pohonných jednotek Panter mohou nástavec koupit i jako sestavený provzdušňovač.



 

Čtyřdisková sekačka v úpravě pro rider STIGA PARK PRO


Některé naše pracovní nástavce k sečení vysoké trávy přitahují pozornost majitelů zahradních traktorů či riderů. Čtyřdiskovou sekačku DZS-125 upravil náš prodejce - pan František Žižka z Uherského Hradiště tak, aby umožnila rozšíření využitelnosti modelové řady STIGA PARK, která patří mezi to nejlepší, co STIGA nabízí. Tyto výkonné stroje s kloubovým řízením vynikají manévrovacími schopnostmi a jsou vybaveny trvalým pohonem všech čtyř kol. Ke stroji je možné koupit kabinu, se kterou najde stroj využití zejména v komunální sféře.


Veškeré uvedené novinky včetně čtyřdiskové sekačky pro rider Stiga Park vystavíme na začátku dubna na brněnském veletrhu TECHAGRO.

 


Zpět na výpis novinek